Kryptovaluta

Kontroll

Bitcoin er vår tids største mirakel. Det finnes ingen grenser på hva denne digitale valutaen kan gjøre. Når du bruker denne fantastiske valutaen vil du se at det er ingen grenser for hva du som bruker kan gjøre. Det beste med Bitcoin er at du har en valuta som ikke er kontrollert av noen som helst. Vanlig valuta er som vi alle vet kontroller av en sentralbank eller et annet sentralt organ. Med Bitcoin er det ikke slik. Da er det Bitcoin selv som styrer seg selv. Det kan høres noe rart ut, men det er etterspørselen etter Bitcoin som kontrollerer hvor mange som kjøper og hvor mange som selger, som igjen kontrollerer prisen.

Verdi og utvinning

Hele poenget med kontroll over en valuta er at du som sentral bank eller et annet organ ønsker å si hva prisen på valutaen skal være. Kan du bestemme prisen på din valuta fra tid til annen vil du kunne tilpasse deg hvordan andre land har det rundt seg og ditt lands priser i sammenheng med disse landene. Er ditt land en stor eksportør av en vare så kan du redusere verdien på ditt lands valuta slik at de som kjøper fra deg får en billigere vare fordi de selv bruker sin valuta som er dyrere. Med Bitcoin er det slik at flere og flere ser muligheter til å være med å utvinne valutaen enn å kunne handle i den.

Utvinning av Bitcoin betyr at de som er med å hjelpe systemet for betalt i Bitcoin. Denne betalingen i Bitcoin kommer fra et sted, en liten gruppe Bitcoin som enda ikke har vært i sirkulasjon. På denne måten kan du som er litt flink med tall og data få jobbe litt og på den måten heller tjene litt Bitcoin for tiden din og måten du jobber på enn at du skal være den som må kjøpe Bitcoin for å være med på verdistigningen. Jo mer verdien går opp jo mer lønnsomt blir det å bytte sin tid mot muligheten for å tjene Bitcoin i stedet.

Strøm

Utvinning av Bitcoin er noe som er veldig spennende og en voksende industri. Vi leser om milliardærer som nå kommer til Norge for å sette opp Bitcoin utvinning her. Hvorfor kommer folk fra utlandet til Norge for å sette opp en operasjon her når de ikke vet så mye om Norge og kan bruke hele verden? Dette er fordi det krever ganske mye strøm å sette opp en slik utvinning som vi snakker om. Utvinning er bare datamaskiner som står og går hele tiden. Det vil si at disse datamaskinene trenger strøm og det har Norge mye av. Det finnes nemlig mye billig strøm i Norge som kan brukes av de som ønsker å utvinne Bitcoin. Disse folkene lager da store dataparker som lager veldig mye lyd. Støy blir fort et problem.